Receptet hittade jag på tidningen Hembakats hemsida.
3 dl socker
3 ägg
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 1 dl minimarshmallows
ca 18 st dumlekola, skuren i bitar
ca 3/4 dl cashewnötter, delade på mitten
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter med smör och bröa den.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Blanda ner minimarshmallows och dumlekola
Häll smeten i formen. Strö cashewnötterna jämnt över kakan.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar