torsdag 18 juni 2020

Grönsaker med labneh och za'atar


Med inspiration av kocken Vidar Berum.

3 msk olivolja
1 zucchini
ca 80 g frusna ärter
150 g labneh
1 tsk za'atar
salt och peppar
extra virgin olivolja att dutta över

Skär zucchinin i tre delar och dela delarna i halvor och därefter i "båtar".

Koka upp lättsaltat vatten och lägg i ärtorna. Koka 1 minut. Kyl av ärtorna i kallt vatten.

Värm upp en stekpanna på medium-värme, lägg i olivolja och stek zucchinin tills den är gyllenbrun, ca 3-5 minuter, sväng på dem emellanåt så att du får färg på alla sidor. Lägg i ärtorna. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp labneh på en tallrik. Själv hade jag färdigköpt labneh som jag shoppat i en affär som säljer kryddor och tillbehör från mellanöstern. Men det sägs att man lätt kan göra labneh själv också - bara att googla efter ett recept.


Ha på zucchini och ärter och ringla över extra virgin olivolja och strö över za'atar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar