lördag 6 juni 2020

Rabarberpaj med kokos


Botten:
150 g smör
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g rabarber
2 tsk potatismjöl
3/4 dl farinsocker
2 tsk kanel

Ovanpå:
100 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1/2 dl farinsocker

Värm ugnen till 200C. Skala och tärna rabarbern.

Vispa socker och smör vitt och poröst. Tillsätt ägget och vispa kraftigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en pajform. Blanda rabarberbitarna med potatismjöl, farinsocker och kanel. Strö bitarna över pajbottnet.Nyp ihop smör, havregryn, kokosflingor, vetemjöl och farinsocker till en grynig massa. Strö massan över rabarberbitarna. Grädda ca 25 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar