onsdag 26 augusti 2020

Paj med champinjoner och köttfärs



Botten:

75 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn 
1 tsk bakpulver
3/4 dl vatten

Fyllning:
200 g köttfärs
150 g färska champinjoner
3 vårlökar
salt, peppar, timjan

3 ägg
2 dl grädde
1.5 dl riven ost
salt, peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajbottnet. Tryck ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda ca 8 minuter i 200C ugn. 

Stek köttfärsk och champinjoner samt finhackad vårlök. Krydda.Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. 

Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Strö riven ost över fyllningen i pajskalet. Häll äggstanningen över. Fortsätt grädda pajen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar