Idén till den här pajen kom när jag såg ett recept på skinkpaj. Vi hade ingen skinka hemma så det fick bli metwurst i stället. Degen tyckte jag om - kommer nog att använda mig av den igen i framtiden när det dags att göra en saltig paj.
125 g kvarg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda kvarg och smör. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en deg.
Fyllning:
150 g metwurst i strimlor
150 g riven emmenthal-ost
3 ägg
2 dl matgrädde
1 dl mjölk
1/4 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
salt efter behag
Strö den strimlade metwursten och den rivna osten över pajbottnet. Vispa upp ägg med matgrädde och mjölk. Krydda. Häll blandningen över metwursten och osten. Grädda i 200 grader tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar