För första gången provade jag på att baka en pavlova. Det lär nog inte bli den sista. Så enkel att göra och så sött och gott till kaffet. :)
Nästa gång vill jag prova på att göra en choklad-pavlova, vet att jag har ett recept liggande någonstans....
4 äggvitor
1 nypa salt
2,5 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk maizena
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Låt äggvitorna blir rumstempererade för bästa resultat. Vispa till ett mjukt skum tillsammans med saltet och tillsätt sedan sockret med ca 1 msk i taget och vispa tills sockret har löst upp sig helt.
Tillsätt både vinäger och maizena till marängen och vänd ner det med en slickepott. Lätt upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten ca 25 cm i diameter. Grädda i 130 graders ugn långt ner i ca 1 timme och 15 minuter. Öppna sedan ugnsluckan lite och låt marängen svalna i ugnen.
Fyllning: Vispa grädden till ett mjukt skum och lägg på toppen. Dela jordgubbarna. Garnera. Avnjut genast!
hej hej Carina!
SvaraRaderathis looks so delicious...i'll have t give a try soon! mmm
have a great day
Hi Guillermo, don't forget to tell me how it turned out for you. I sure will make this over and over again... :D
Radera