Ett recept som dottern i huset googlat fram. Vi använde oss av trattkantareller - känns onödigt att köpa champinjoner när det finns trattisar i frysen. Riktigt gott var det här - måste medges... även om vi inte använde oss av fullt 2 dl parmesanost...
4 dl långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 st grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
300 g trattkantareller
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
2 dl färskriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm peppar
Fräs riset i flytande margarin. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter.
Skär svamparna i minde bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i flytande margarin. Krydda med salt och peppar.
Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Vänd ner svampfräs och ost i det färdigkokta riset.
Servera svamprisotton med bröd och en blandad sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar