5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
10 dl vetemjöl
1 dl speltmjöl
1 dl havregryn
Pumpafrön till garnering
Degen jäste fint - me like ;) |
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt.
Tillsätt sedan mjöl och arbeta ihop degen med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.
Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper.
Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.
Redo för ugnen |
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar.
Moroten gav brödet fin färg |
Så varmt så smöret smälte.... mmmmmmm |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar