Älskar burken där jag förvarar mitt socker. Visst är den fin?? |
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
15-16 dl vetemjöl
Redo att skjutsas in i ugnen. |
Fyllning:
150 g mandelmassa
100 g smör
Tosca:
75 g smör
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
150 g mandelspån
Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt smörklickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.
Varmluftsugn perfekt när man bakar bullar eller småbröd! |
Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och smält ihop under omrörning. Rör i mandelspån och låt svalna.
Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar