5 röda chilifrukter
1 röd paprika
1 1/4 dl vitvinsvinäger
3 1/2 dl SYLTsocker
Dela chilifrukterna och ta ur kärnorna, skär paprikan i mindre bitar och ta även här bort kärnorna.
Använd gärna handskar då du hanterar chilin... |
Lägg massan i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger och syltsocker. Rekommenderar syltsocker eftersom det innehåller pektin och då behöver man inte använda sig av t.ex. gelatinblad. Låt småkoka i ca 15 minuter.
Häll upp på rena burkar och låt stelna till en vacker marmelad.
Hur många burkar blir det på en sats?
SvaraRaderaHej. Av den här satsen blev det 2 små burkar à ca 2 dl. :)
SvaraRaderaTestade ditt recept, kanongott, TACK!! :-)
SvaraRaderaföljt detta recept...marmeladen är mycket god...men....hård och inte bredbar...vad har jag gjort för fel?
SvaraRaderaAntagligen för mycket syltsocker. Jag tog lite drygt hälften
RaderaMina blev rinniga
Radera