Omarinerad gris inrefilé kräver en marinad...
ca 600 g gris inrefilé
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk honung
1 msk senap
1 msk sojasås
1 msk olivolja
1-2 tsk rosmarin
Gnid filén med salt och svartpeppar.
Blanda honung, senap, soja och olivolja och pensla filén med blandningen. Strö över rosmarin.
Lägg filén i en gryta som tål ugnsvärme tillsammans med en skvätt vatten och grädda i 175 grader ca en halv timme eller tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader.
Ta ut grytan från ugnen och lägg den på spisen och häll över 2-3 dl matlagningsgrädde. Koka upp och red eventuellt av såsen med mjöl om så önskas.
ca 600 g gris inrefilé
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk honung
1 msk senap
1 msk sojasås
1 msk olivolja
1-2 tsk rosmarin
Gnid filén med salt och svartpeppar.
Blanda honung, senap, soja och olivolja och pensla filén med blandningen. Strö över rosmarin.
Lägg filén i en gryta som tål ugnsvärme tillsammans med en skvätt vatten och grädda i 175 grader ca en halv timme eller tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader.
Ta ut grytan från ugnen och lägg den på spisen och häll över 2-3 dl matlagningsgrädde. Koka upp och red eventuellt av såsen med mjöl om så önskas.
Vi skar upp filén i tjocka bitar som vi sedan lade i såsen och serverade med potatismos.
Det var väldigt gott. Har alltid tyckt att det varit svårt att få smak i just inrefilen. Ett recept jag verkligen skall spara och göra igen. Marina
SvaraRaderaVad kul att höra att du gillade receptet. :)
RaderaHej är det senap eller sirap? Står olika i recept och beskrivningen 😊
SvaraRaderaOjdå, senap skall det vara. Å tack för att du märkte och kommenterade. :)
Radera