En krämig och god champinjonsoppa som vi åt som förrätt. Kul att göra soppa på champinjoner emellan och inte trattkantareller som vi vanligtvis gör vår svampsoppa på. Dottern i huset stod vid spisen igen en gång. :) 400 g champinjoner 1 gul lök smör 5 dl vatten 1 tärning svampbuljong 4 dl vispgrädde salt och peppar ev olivolja med rosmarinsmak att garnera med |
Tag fram en stor kastrull. Lägg undan ca 5 champinjoner till senare. Hacka de övriga champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smör. Tillsätt vattnet, buljongtärningen och grädde.
Låt koka i 10-15 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp de resterande champinjonerna och stek dem hastigt i smör. Garnera med olivoljan.
Låt koka i 10-15 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp de resterande champinjonerna och stek dem hastigt i smör. Garnera med olivoljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar