300 g vindruvor
ca 350 g honungsmelon
2-3 sharon-frukter
1 msk flytande honung
1/2 dl äppeljuice
Yoghurt-sås:
200 g naturell yoghurt
1/2 tsk kardemumma
en gnutta ingefära
1 1/2 msk socker
Dekoration:
1/2 dl mandelspån
Skölj vindruvorna. Dela dem och ta bort eventuella kärnor. Skala honungsmelonen och sharon-frukterna. Dela i mindre bitar.
I en kastrull kokar du upp honung och äppeljuice. Låt svalna en liten stund och häll därefter över frukten.
Låt yoghurten rinna av i en filterpåse ca 10 minuter. Smaksätt därefter yoghurten med kardemumma, ingefära och socker.
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Lägg upp frukterna i portionsskålar, strö över yoghurtsåsen och dekorera med rostade mandelspån.
Och tillsammans med ett sött, gott efterrättsvin var det riktigt smarrigt! :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar