Du behöver:
4 kycklinglår naturell
1 lök
2 dl ris
1 l vatten
salt
För marinaden behöver du:
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk grönpeppar
1/2 dl tomatpuré
2 msk soijasås
saften från en apelsin
skalet från en 1/2 apelsin
Blanda alla ingredienser till marinaden till en tjock smet och bred över kycklinglåren. Jag satte alltsammans i dubbla fryspåsar och då såg det ut så här:
Följande dag (eller efter ett par timmar minst) lägger du kycklinglåren i en ugnsform.
Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet med salt. Lägg i lök och ris. När det kokar upp på nytt häller du alltsammans över kycklingen i ugnsformen.
Grädda i 200C ca 20 minuter och sänk därefter värmen till 150C och låt kycklingen sakta puttra på i ytterligare 1 - 1 1/2 timme - så länge du själv önskar. Längre tid ger mera "överkokt" ris men vad gör det för då är ju kycklingen så mör att den nästintill smälter i munnen.
Apelsinen gav en pikant smak i den här rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar