Även det här receptet är från tidningen Hembakat, använde mig dock av lite andra mjölsorter så återger här hur jag gjorde.
25 g färsk jäst
50 g smör
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 1/2 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
12 - 13 dl mjöl
Garnering:
Solrosfrön
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen i det.
Blanda ner smör, sirap och salt och tillsätt maskrosblommorna.
Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Små gula kronblad av maskros i degen som är klar för jäsning. :) |
Pensla bullarna med vatten och toppa dem med solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.
Shoppade en fin brödkorg i min favoritstad. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar