![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8bcPsAtl_7gEIQnhe-RTq-W2DmKprLxL1dgMsY8B__GvPKg2gZwHh4fvOCKGeHxGS9Muh5oyPkTOxnQclsIRM_gCVb_vOk-xyb8SnHjj1rk5y9Yz4R3_lqcW8pZy4XiBbVZ7FBgJSmNEx/w640-h480/IMG_20200714_113338.jpg)
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
1/2 tsk matsoda
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, matsoda, vaniljsocker och rivet citronskal. Vänd ner i smeten. Dela degen och rulla ut till 3 längder.
Lägg längderna på plåt och platta till. Räffla med gaffel.
Grädda i 175° ca 12 - 15 minuter. Låt svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar