1 batat (ca 500 g)
1/2 blomkålshuvud eller 1 mindre
2 scharlottenlökar
1 msk olivolja
2-3 tsk garam masala
ca 1 liter vatten
2 - 3 tärningar grönsaksbuljong
1 brk (400 ml) kokosmjöl
1 msk sriracha-sås
1 tsk salt
3 msk citronsaft
Skala och dela bataten i klyftor. Dela blomkålen i små buketter. Finhacka löken. Stek upp grönsakerna i olivolja i en rätt så stor kastrull ca 5 min. Tillsätt garam masala och fortsätt steka ett par minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt småkoka ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka
Purea soppan med en stavmixer. Tillsätt kokosmjöl och låt soppan koka upp.
Smaka av med sriracha, salt och citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar