200 g champinjoner
1 scharlottenlök
några soltorkade tomater i olja
2 dl grädde
2 msk vitt vin
1/2 tsk torkad citrontimjan
Rivet skal av en halv citron
salt, svartpeppar
persilja
en klick smör att steka i
ca 50 g riven parmesanost
250 g färsk tagliatelle
Skölj och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Värm upp en stekpanna och stek champinjonerna en stund i en klick smör. Tillsätt scharlottenlöken och de soltorkade tomaterna. Låt steka en stund. Smaksätt med torkad citrontimjan och lite salt och svartpeppar.
Tillsätt grädde, vitt vin och det rivna citronskalet. Låt småputtra medan du kokar din pasta enligt anvisningarna på paketet.
När pastan är klar sköljer du av den - spara en del av kokvattnet. Vänd ner pastan i svampsåsen och strör över ca 50 g riven parmesanost. Blanda omsorgsfullt. Tillsätt ev. av pastans kokvatten om pastan känns för torr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar