lördag 22 september 2018

Rabarberkaka

Här ett recept på en kladdig rabarberkaka. Ett recept jag hittat på internet någon gång i världen.


150 g smör
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
ca 300 g rabarber skuren i små bitar
2 - 3 msk socker

Värm ugnen till 175C och lägg ett bakplåtspapper i en rund pajform eller en springform, som mäter ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner sockret. Tillsätt sedan vaniljsockret och knäck ner äggen. Rör om. Vänd ner mjölet och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Blanda rabarberbitarna med ett par matskedar socker och strö dem över kakan i ett jämnt lager.


Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen i minst 2 - 3 timmar. Den skall vara lite kladdig i konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar