Kalljäst i rumstemperatur, passar utmärkt när det är trångt i kylskåpet. Dessa bröd har jag bakat flera gånger redan. Så enkelt att röra ihop degen på kvällen och baka ut bröden på morgonen. Inget knådas, bara röra ihop degen. Och det skall faktiskt inte vara mera än 5 g jäst i degen. Lång jästid i rumstemperatur fodrar inte så mycket jäst, det blir bra ändå. :)
5 g jäst
3 dl KALLT vatten
1 tsk salt
1 msk rypsolja
2 msk mörk sirap
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en rätt så lös deg. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten eller i 10-12 timmar. Häll ut degen på ett väl mjölat bord. Vik den dubbel ett par tre gånger. Skär degen i 8 - 10 bitar och låt dem jäsa på en plåt.
Sätt ugnen på 250C. Grädda bullarna i ca 15 minuter eller tills de är genomgräddade och har fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar