måndag 24 september 2018

Tonfisksås á la Koskenlaskija

Koskenlaskija-osten har ofta fina recept på sin förpackning. Den här tonfisksåsen var enkel att göra och riktigt krämig och god. Passade utmärkt att servera med bandspagetti.


Du behöver:
5 dl pasta
1 msk smör
1 lök, finahackad
1 msk tomatpuré
1 tomat, tärnad
1 brk tonfisk
ca 1 dl vatten eller kokvatten från pastan
1/2 msk citronsaft
1/2 pkt Koskenlaskija-ost med smak av grönpeppar
2 msk finhackad färsk dill

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.


Låt tonfisken rinna av. Smält smöret i en stekpanna. Fräs löken och tomatpurén så att löken blir lite mjuk. Tillsätt den tärnade tomaten och den avrunna tonfisken. Låt steka några minuter. Tillsätt vatten, citronsaft och Koskenlaskija-osten. Värm tills osten smälter. Tillsätt eventuellt mera vatten. Smaksätt med dill.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar