På Zeinas blogg hittade jag det här receptet. Mina potatisplättar flöt dock mera ut i pannan och är inte lika fina som Zeinas men smaken var det inget fel på. Dom här var goda både varma och kalla! Kopierar här in receptet
500 g mjölig potatis
0.5 gul lök, hackad
1 msk potatismjöl
0.5 tsk salt
neutral olja, till stekning
0.5 gul lök, hackad
1 msk potatismjöl
0.5 tsk salt
neutral olja, till stekning
Dippsås:
1 röd chili finhackad
0.5 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 lime, pressad saft
0.5 dl japansk soja
3 msk rörsocker eller strösocker
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk sesamolja
1 röd chili finhackad
0.5 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 lime, pressad saft
0.5 dl japansk soja
3 msk rörsocker eller strösocker
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk sesamolja
Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av
med sesamolja, ställ i kylen och förbered under tiden potatisen.
Skala och mixa potatis och lök till en slät puré i en matberedare monterad med knivblad. Låt potatissmeten rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ut så mycket vätska det går. Blanda med potatismjöl och salt. Smeten kan vätska sig.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3-5 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar