lördag 13 juni 2020

Rabarberchutney med apelsin



Från bloggen systrarna eisenman hittade jag det här receptet. Hade inte mald nejlika hemma så använde hela. 

ca 700 g rabarber
2 rödlök
finrivet skal och saft från 1 apelsin
2 dl äppelcidervinäger
4 dl strösocker
2 dl russin
1 kanelstång
2 tsk färsk riven ingefära
5 st hela kryddnejlikor
1 krm chiliflingor
1 nypa cayennepeppar
1 tsk salt

Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Skala och hacka rödlök. Rör ihop alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt sjuda utan lock tills chutneyn tjocknar, i 45 minuter till 1 timme. Rör om då och då.


Häll upp chutney i väl rengjorda och varma glasburkar och förslut. Förvara i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar