... kan man kanske kalla dessa semlor. Enkla att baka i alla fall. :)
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl durum vetemjöl
11 dl vetemjöl special
1 dl solrosfrön
Mät
upp vatten och mjölk i en stor bunke. Smula ner jäste och lägg i salt
och honung. Rör om med en trägaffel tills jästen löst sig. Tillsätt de
båda mjölsorterna.
Arbeta snabbt ihop den lösa degen
för hand och inte i maskin. Strö ca 2 msk vetemjl över degen. Låt jäsa
på dragfri plats ca 1,5 timme.
Värm ugnen till 240C. Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.
Strö ut ca 1/2 dl vetemjöl på bakbordet. Vänd försiktigt ut degen på det mjölade bakbordet. KNÅDA INTE!
Strö ytterligare ca 1/2 dl vetemjöl över degen. Platta försiktigt ut hela degen med handen men kläm inte för mycket.
Dela degen i lämpliga bitar och sätt på plåten. Grädda genast ca 10-12 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar