Nattjästa bröd gillar jag att baka. I synnerhet de som inte behöver bakas ut - utan skålen med deg får stå i kylen över natten... Här ett recept jag igen en gång har bongat på internet, fråga inte var - för det har jag ingen aning om...
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 dl kall mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt
600 g vetemjöl (ca 10 dl)
1 tsk bakpulver
På kvällen gör du följande:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst.
Häll i salt och honung och sist mjölet och bakpulvret.
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Degen ska vara lite kladdig men ska kunna formas.
Pudra över lite mjöl och täck över med plastfolie. Låt gärna degbunken
stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa
över natten.
På morgonen gör du följande:
Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte degen utan tryck ut degen
till en rektangel ca 2 cm tjock och dela den i 8-10 bitar. Grädda i 225 º i ca 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar