Här har grytan puttrat ca 2 timmar. :) |
1 förpackning kyckling bröstbitar med ben i
1 stor lök
Salt och peppar
Lagerblad
Kryddpeppar
Morötter i önskad mängd
2 tärningar hönsbuljong
Soijasås
Vatten
Mjöl att reda av såsen med.
Jag brukar bryna kyckling-bitarna i grytan i lite smör, bara så att dom får lite färg på ytan. Även löken slänger jag i grytan i det här skedet, bryner den lite och strör på lite vetemjöl. Kryddar kycklingen med salt och peppar. När kycklingen fått lite färg häller jag vatten i grytan, så att det täcker kyckling-bitarna. Skala morötterna och skär dom i stora rediga bitar - tänk fortfarande att grytan puttrar i ett par timmar och skär du morötterna i små fina bitar så kokar dom nog sönder...
Här en bild där grytan just kokat upp... |
Till det här serverar vi alltid potatis - det är liksom så det skall vara. Ris känns inte rätt till den här rustika grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar