Ingen har varit och veckoslutshandlat hos oss så det blev att göra nattjästa bröd till söndagsfrukosten. Inte helt fel.... och inte speciellt svårt att göra heller... ;)
1/4 paket jäst
4 dl kallt vatten
1 msk olja
1,5 tsk salt
1 stor morot, riven
0,75 dl solrosfrön
6-7 dl vetemjöl
På kvällen gör du degen. Börja med att lösa upp jästen med vattnet. Blanda i resten av ingredienserna, degen ska vara ganska lös. Täck burken med plastfolie eller lock. Förvara i kylen över natten.
På morgonen sätter du ugnen på 250 grader.
Klicka ut degen på en bakplåtspapperklädd plåt. Baka i ugn ca 10-15 minuter, tills de fått fin färg.
Låt svalna medan du kokar ditt morgonkaffe och därefter är det bara att avnjuta färskt bröd till frukost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar