Pintxos med tomat och serrano-skinka:
Till dessa använde vi oss av batong som vi skivat och så gjorde vi en röra med tomat och paprika där vi använde oss av:
1 röd paprika
1 urkärnad tomat
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad lök
citron
salt och peppar
Hacka paprika, tomaten, vitlöken och löken och blanda. Smaka av med citron, salt och peppar.
Pintxos med tonfisk och ägg:
90 g tonfisk i olja
1/2 hårdkokt ägg
3 msk matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
2 st körsbärstomater
Låt tonfisken rinna av. Skala och mosa ägget. Blanda tonfisk, ägg, yoghurt, senap och salt. Lägg röran på bröden. Toppa med tomathalvor.
Pintxos med kallrökt lax och färskost:
150 g Philadelphiaost
150 g lax, kallrökt, skivad
gräslök
lite olivolja
Svartpeppar, efter smak
Mixa färskosten med hälften av laxen till en slät kräm.
Fördela krämen på brödskivorna.
Garnera med resten av laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar