Du behöver:
Fina blandade salladsblad
10 cm purjolök
1 morot
1 liten rödlök
1 stjälk bladselleri
2 tomater
1 rött äpple
1 apelsin
50 valnötskärnor
150 g mögelost
140 g bacon
Dressing:
1 apelsin, saften
1/2 citron, saften
1 msk honung
1 msk fransk senap
5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
salt
nymalen peppar
Skölj salladsbladet och purjolöken. Skala moroten. Skala och skiva löken.
Skär purjolöken, moroten och selleristjälken i tunna strimlor (julienne).
Kärna ur och strimla tomaterna. Tärna äpplet. Skala och filea apelsinen.
Rosta valnötskärnorna i en het, torr, stekpanna och hacka dem.
Blanda alla grönsakerna med frukten och nötterna. Smula ner mögelosten.
Mixa alla ingredienser till dressingen.
Knaperstek baconet i torr stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
Vänd ner dressingen i salladen strax före servering och toppa med det nystekta baconet
Det nattjästa brödet med soltorkad tomat passade bra till denna sallad. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar