2 dl pasta
200 g djupfrysta ärter
2-3 potatisar av fast sort
2 morötter
1 äpple
1/2 gurka
1 kryddgurka
350 g strimlad skinka
Dressing:
1 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 1/2 msk stark senap
1/2 tsk salt
2 tsk socker
1/4 tsk vitpeppar
Koka pastan i saltat vatten al dente och skölj med kallt vatten. Tina ärtorna.
Tvätta och skala potatis och morot. Koka dom mjuka i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna. Tvätta äpplet och skala det.
Tärna potatis, morot, äppel, gurka, och kryddgurka till små tärningar. Lägg alltsammans i en stor bunke tillsammans med den strimlade skinkan och de tinade ärtorna.
Dressingen: Vispa grädden. Blanda gräddfil, majonnäs, senap och kryddor. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och blanda dressingen med salladen. Låt salladen stå i kylskåpet minst en timme innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar