1 1/2 dl vatten
5 msk ättiksprit, 12 %
3/4 dl socker
1 pkt 5-minuterssill
1 citron, skal + saft
1 tsk hel kryddpeppar
1/2 purjolök
Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.
Tvätta citronen noga och skär hälften av den i tunna skivor och dela sedan skivorna på mitten. Ta bort eventuella kärnor. Pressa 1 msk saft från citronen ner i lagen. Skölj bort eventuellt grus ur purjolöken och strimla.
Varva sill, citronskivor, kryddpeppar och purjolök i glasburk och häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar så klart åt sig smakerna bättre om den får stå lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar