Laxen:
600 laxfile
1 dl kokosflingor
en handfull persilja
1/2 - 1 dl skorpmjöl
25 g smör
1 tsk garam Masala
Biryani-riset:
1.5 dl basmatiris
1 kanelstång
2 små gula lökar
olja att steka i
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk kardemumma
1 dl russin
1 dl cashewnötter
1/2 - 1 tsk salt
Laxen:
Värm ugnen till 175C.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de har fått en gyllene färg ocbh är rostade.
Mixa ihop kokosflingor med persilja, skorpmjöl, smör och garam Masala. Bred över fisken. Grädda i 15-20 minuter.
Biryani-riset:
Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt kanelstång och koka riset mjukt. Finhacka löken (eller skär den i strimlor). Fräs upp löken i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt gurkmeja och kokt risa. Stek tills gurkmejan har färgat riset. Tillsätt kardemumma, salt och cashewnötter och russin. Låt riset steka i pannan tills russinen är mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar