fredag 1 maj 2020

Banan-chokladkaka

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
100 g smält smör
4 msk kakaopulver
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 mindre bananer

Chokladglasyr:
2 msk hett, starkt kaffe
1 msk smör
1 msk kakaopulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl florsocker

Smörj och bröa en 1,8 liters kakform. Koka upp vattnet. Smält fettet i det heta vattnet och låt svalna. Blanda samman de torra ingredienserna. Skala och skiva bananerna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vatten- och fettblandningen och sikta ned de torra ingredienserna. Häll hälften av smeten i kakformen. Rada ut bananskivorna ovanpå. Häll på resten av smeten. Grädda i 175 grader cirkakk 50 minuter. Själp upp kakan då den har svalnat.

Chokladglasyr: Smält fettet i det heta kaffet. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll glasyren på kakan. Dekorera med nonpareller om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar