Här har vi igen ett recept där jag använt mig av "cups". 1 cup motsvarar ca 2.4 dl
200 g smör
2/3 cup socker + 2 msk
4 stora ägg
2 tsk kardemumma
3/4 cup vetemjöl
2 3/4 cup mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
zest av 1 citron
1/4 cup saft av citron + 1 msk
Frosting:
1 1/4 cup florsocker
1 msk saft av citron
Garnering:
Finhackade pistasnötter
Finhackade pistasnötter
Värm ugnen till 175C.
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Tillsätt citron-zest och citronsaft, blanda försiktigt.
Häll smeten i form, ca 20 cm i diameter, och grädda i ca 45 min. Medan kakan bakas i ugn, blanda ihop 2 msk socker med 1 msk citronsaft. När kakan är färdiggräddad ta ut kakan och stick massor av hål i den med en tandpetare. Därefter "dränker" man kakan med citronsaft-socker-blandningen. Låt kakan svalna helt.
För frostingen sila florsockret och blanda sedan med citronsaft. Bred över den kalla kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar