En riktigt smarrig morotskaka är det här. Receptet har jag igen en gång bongat på nätet.
Här hittar ni den ursprungliga linken - som dessutom har en massa fina step by step bilder. En av mina favoritblogggar måste medges. Eftersom receptet är amerikanskt så använder man inte deciliter utan cups. En cup är ca 2,4 dl. Testa gärna alla ni där ute i cyber-världen som tittar in nu och då på våran blogg!
2 cups socker
1 cup olivolja
4ägg
2 cups mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 cups rivna morötter
Glasyer
115 g mjukt smör
200 g naturell färskost
400-450 g florsocker
2 tsk vaniljextrakt
1 cup pecan-nötter, finhackade
Vispa ihop socker, olja och ägg i en stor skål.
Blanda i en annan skål mjöl, salt, bakpulver, matsoda och kanel. Tillsätt detta i socker-olja-ägg-blandningen och blanda om. Tillsätt morötterna och blanda väl. Häll smeten i en ugnsform och grädda i 200C. Låt svalna helt.
Glasyer: Vispa ihop smör och färskost. Tillsätt florsocker och vaniljextrakt. Blanda om. Rör till sist in nötterna. Bred över den avsvalnade kakan.