lördag 22 september 2018

Äppelpaj

I år har alla som haft äppelträd kunnat skörda massor av äppel. Dottern i huset gillar äppelpaj med smultäcke.


Du behöver:
Äppel i skivor så att det täcker bottnet i en pajform
150 g smör
2 dl socker
1/2 dl sirap
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
en nypa flingsalt

Skär äpplen i tunna skivor. Lägg äpplena i en smord form. Sätt ugnen på 175C.


Strö lite socker och kanel över äpplena och blanda om. Smält smöret och ta bort från plattan. Blanda i alla ingredienserna i smöret till en fin smet.


Fördela smeten över äpplena och strö flingsalt över


Låt äppelpajen bakas i ugnen och få en gyllenbrun knäckig färg i ca 30-40 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar