måndag 4 maj 2020
Paj med nässlor och fetaost
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
10 dl nässlor (50 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
200 g fetaost
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm salt
Topping:
2 msk rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 200C. Smält smöret, blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Klä kanterna med remsor av aluminiumfolie och förgrädda i 8 minuter.
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skölj nässelbladen noga och hacka de större nässlorna. Koka dem im 5 minuter, låt rinna av och krama ur överflödig vätska.
Ta ut pajskalet och ta bort folieremsorna. Sänk värmen till 175C.
Lägg nässlorna, pinjenötterna och smulad fetaost i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll över. Grädda i 30 - 40 minuter. Låt pajen svalna något.
Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Toppa med nötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar