måndag 4 maj 2020

Paj med nässlor och fetaost



125 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
10 dl nässlor (50 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
200 g fetaost
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm salt

Topping:
2 msk rostade pinjenötter


Sätt ugnen på 200C. Smält smöret, blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Klä kanterna med remsor av aluminiumfolie och förgrädda i 8 minuter.

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Skölj nässelbladen noga och hacka de större nässlorna. Koka dem im 5 minuter, låt rinna av och krama ur överflödig vätska.

Ta ut pajskalet och ta bort folieremsorna. Sänk värmen till 175C.

Lägg nässlorna, pinjenötterna och smulad fetaost i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll över. Grädda i 30 - 40 minuter. Låt pajen svalna något.

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Toppa med nötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar