2 cups socker
1 cup olivolja
4ägg
2 cups mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 cups rivna morötter
Glasyer
115 g mjukt smör
200 g naturell färskost
400-450 g florsocker
2 tsk vaniljextrakt
1 cup pecan-nötter, finhackade
Vispa ihop socker, olja och ägg i en stor skål.
Blanda i en annan skål mjöl, salt, bakpulver, matsoda och kanel. Tillsätt detta i socker-olja-ägg-blandningen och blanda om. Tillsätt morötterna och blanda väl. Häll smeten i en ugnsform och grädda i 200C. Låt svalna helt.
Glasyer: Vispa ihop smör och färskost. Tillsätt florsocker och vaniljextrakt. Blanda om. Rör till sist in nötterna. Bred över den avsvalnade kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar