Botten:
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 2 dl blåbär
ca 2 dl hallon
200 g gräddfil
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker till skum. Tillsätt ägget och rör om omsorgsfullt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i blandningen.
Tryck ut degen i botten och på kanterna i en pajform (26 cm i diameter) och bred ut bären ovanpå. Strö lite socker på bären om så önskas. (Blanda i 2 tsk potatismjöl och du använder frusna bär).
Rör samman gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker för fyllningen och häll i formen. Grädda pajen i 200 grader i cirka 30 minuter.
Min stickning, en mugg kaffe och en bit paj - vilken härlig sommar det var! |
this looks so YUMMY!!! and a nice mug, by the way...;)
SvaraRadera