Fyllning:
1 gul lök
1/2 röd chili
ett par matskedar olivolja
300-400 g nötfärs
4-5 dl färdig kokt ris
250 g körsbärstomater
1 msk köttfond
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl riven manchego-ost
För gratinering:
ca 1 dl riven manchego-ost
Börja med att göra fyllningen. Finhacka lök och chili, halvera körsbärstomater. Stek nötfärsen i lite olivolja, tillsätt löken och chilin. När nötfärsen är genomstekt tillsätter du det kokta riset och körsbärstomaterna och köttfonden (vi använde oss av Knorr's köttfond i tärning). Rör in den rivna manchego-osten och smaka av med salt och peppar.
Halvera paprikorna och kärna ur. Sätt önskad mängd fyllning i varje paprikahalva och strö på lite riven manchego-ost. Grädda i 200C ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar