Tidigare i somras hade vi besök från Barcelona. Då bakade vi den här rabarberpajen - enkel och riktigt god i smaken var den. Rabarber som är så vanligt för oss och som är så "exotiskt" för en spanjor. Kul hade vi när vi bakade och gott smakade det till kaffet. :) Gracias Guillermo, can't wait to see you here soon again! :) :) :)
Botten:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 l rabarber, skuren i små bitar
4-5 msk farinsocker
1 brk (200 g) gräddfil
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker poröst. Blanda i ägget samt mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en smord pajform ca 25 cm i diameter
Lägg på rabarbern och strö över farinsocker. Blanda gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker och häll över rabarbern. Grädda i 200C ca en halv timme.
Receptet kommer från boken "Hyvää ruokahalua" - ett loppisfynd jag berättat om tidigare här på bloggen. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar