Du behöver:
450 g omarinerad kyckling inre filé
Marinad:
1 kruka färsk salvia
1 dl olivolja
3-4 klyftor vitlök
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Vidare behöver du:
3-4 stjälkar rabarber
200 g getost
Mät upp alla ingredienser till marinaden och mixa till en slät röra. Häll marinaden i en skål och lägg i kyckling-filéerna. Rör om så att alla bitar får marinad. Ställ skålen i kylskåpet i minst två timmar, helst över natten.
Skölj rabarbern men skala den inte. Skär i ca 4 cm bitar. Lägg upp på spett turvis kyckling-kött och rabarber.
Grilla spetten, vänd ofta, tills de fått en vacker färg och köttet är genomgrillat. Lätt upp spetten på ett serveringsfat och skiva över lite getost. Servera genast.
Till detta grillade vi även majs. Dessutom hade dottern i huset gjort en rösti-liknande potatiskaka till.
God ost med stark smak - inhandlad i Barcelona. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar