I affären hittade jag det här:
Kunde inte motstå frestelsen och köpa det eftersom beskrivningen på baksidan hur man skulle göra var enkel den med:
Hela sommaren har påsen stått orörd men nu har jag gjort slag i saken och bakat detta knäckebröd. Å vad gott det var! Två plåtar blev det och på den ena plåten strödde jag över flingsalt, gav en väldigt god smak till knäckebrödet.
Här är "receptet":
1 påse Risenta knäckebrödsmix
1 dl olja
4 dl kokande vatten.
Vispa 1 dl olja, 4 dl kokande vatten med bakmixen med en elvisp under 1 minut.
Dela upp degen på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lätt ett bakplåtspapper över och kavla tills degen täcker hela plåten. Ta bort det översta pappret.
Grädda i 150C ca 15 min, ta ut knäcket och skär i bitar.
Grädda ytterligare 30 - 40 minuter (varmluft) eller 55 -60 min (vanlig ugn) tills det är gyllenbrunt.
Låt svalna, förvara sedan i tätslutande burk eller påse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar