400 g naturell kyckling
rapsolja
1 näve med broccoli
1 gul paprika
1 gul lök
1 bit squash
några buketter blomkål
ett par stjälkar selleri
1 röd paprika
lite riven ingefära
2 dl vatten
salta jordnötter
Woksås:
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisk soya
1- 2 tsk med sambal oelek
Servera med nudlar
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisk soya
1- 2 tsk med sambal oelek
Servera med nudlar
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Gör nudlar enligt anvisning på förpackning. Gör dem al dente.
Hacka grönsakerna & löken.
Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka. Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker att det behövs – smaka av allt eftersom.
Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med nudlar och klyftad lime
Gör nudlar enligt anvisning på förpackning. Gör dem al dente.
Hacka grönsakerna & löken.
Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka. Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker att det behövs – smaka av allt eftersom.
Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med nudlar och klyftad lime
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar