Smuldeg:
8 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk matsoda
2 tsk vaniljsocker
250 g smält smör
Pajdeg:
2/3 av smuldegen
2 dl piimä
1 ägg
Fyllning:
1 l rabarber, skurna i bitar
500 g kvarg eller turkisk yoghurt
2 dl socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
ev. 1 tsk kanel
På ytan:
1/3 av smuldegen
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt det smälta smöret och blanda omsorgsfullt. Spara 1/3 av smuldegen i en annan skål.
I 2/3 av smuldegen rör man ner piimä och ägg. Bred ut degen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
Lägg rabarberbitarna på degen. Blanda ihop de övriga ingredienserna i fyllningen och häll på rabarbern. Smula till sist över 1/3 av smuldegen.
Grädda i 175C ca 45-50 minuter eller tills pajen är genomgräddad och har fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar