torsdag 28 maj 2020

"Falsk lax" försök nr 2


1/2 kg morötter
1 1/2 l vatten
2 msk havssalt

Marinad:
2 msk solrosolja
2 tsk Liquid Smoke -arom
1 tsk äppelvinäger
1 tsk salt

Skala morötterna. Koka upp vattnet med saltet och lägg i morötterna. Låt koka 20 minuter. Ta bort kastrullen från spisen, häll bort vattnet och låt morötterna svalna.

Skär med en osthyvel tunna skivor av morötterna. Det här lyckas bättre om du valt "tjocka" morötter. Lägg skivorna i en skål.

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över morötterna, blanda om försiktigt. Täck med skålen med plastfolie och ställ i kylskåpet. Låt morötterna marineras i 1-2 dagar innan du äter dom.

Smakade supergott på frukost-smörgåsen följande morgon. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar