torsdag 14 maj 2020
Köttfärspaj
Pajbotten:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
Ca 350 g nötfärs
100 g grynost
Kryddor efter eget behag
2 tomater i skivor
Lite smulad blåmögelost
Riven parmesanost
3 ägg
2 dl matgrädde med smak av svartpeppar
Salt
Sätt ugnen på 200C. Börja med pajbottnet. Smält smöret i mikron. Rör invetemjöl och äggula så du får en smidigdeg. Smörja en pajform. Kläm ut degen i pajformen. Förgrädda ca 8 minuter.
Stek köttfärsen, blanda med grynosten. Krydda efter behag. Lägg den stekta färsen i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och bred ut skivorna över färsen. Strö över smulor av mögelost samt den rivna parmesanosten.
Vispa ihop ägg och matgrädde. Salta lite. Häll över fyllningen. Grädda i ca 20-25 minuter eller tills pajen är genomgräddad och har fått fin färg.
Etiketter:
Malet kött,
Ost,
Paj,
Saltiga bakverk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar