Ett recept från Allers.
150 g smör
2 1/2 dl farinsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl brun farin
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma
5 dl rabarber i mindre bitar
ev. pärlsocker till garnering om så önskas
Sätt ugnen på 175C. Klä en liten långpanna, ca 22 x 32 cm, med bakpapper.
Börja med fyllningen. Mät upp alla ingredienser utom rabarbern i en kastrull. Sjud upp under omrörning eller tills sockret smält. Lägg ner rabarberbitarna och sjud tills de mjuknat utan att gå sönder, det tar ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör varsamt smeten slät.
Bre ut smeten jämnt i formen och fördela rabarberbitarna ovanpå. Ringla över det sista spadet och strö eventuellt över lite pärlsocker.
Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda i ca 35 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar