torsdag 21 maj 2020

Filippinsk kyckling adobo

Med inspiration från Zeinas kitchen igen en gång. 

8 st kycklingklubbor
1 gul lök
Olja till stekning
Ca 1,5 dl vatten
3 st lagerblad

Marinad:
1 dl japansk soja
0,5 dl vitvins vinäger
6 vitlöksklyftor (hackade grovt)
1 msk hela svartpepparkorn
2 msk socker
Salt 

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänta med att smaksätta med salt, det tillsätter du när du tillagar kycklingen. Häll marinaden över kycklingen och låt gärna marineras en stund. Allra godast blir det om kycklingen får marineras i kylen över natten. 


Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Ta ur kycklingen från marinaden och stek den tills den får färg, ca 4-5 min på varje sida. Lägg kycklingen åt sidan. Hacka en lök i tärningar och stek tills den får färg i samma olja som du stekte kycklingen. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, fräs allting lite snabbt och häll sedan marinaden över kycklingen. Tillsätt ca 1,5 dl vatten och låt kycklingen tillagas under lock i 30 min. Dra sedan bort locket och låt kycklingen koka utan lock i 15 min. Smaka av med salt. Servera med ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar